ایمپلنت دندان در تهرانپارس
ایمپلنت دندان در تهرانپارس
بیماری پریودنتال یکی از دلایل اصلی از دست دادن دندان همراه با پوسیدگی و آسیب دیدگی دندان است. هنگامی که از دست دادن دندان اتفاق می افتد، بیمار ممکن است برای بازیابی زیبایی لبخند خود به کاشت دندان نیاز داشته باشد. در گذشته، تنها انتخاب بیمار برای جایگزینی دندان از دست رفته بریج یا دندان مصنوعی بود. خوشبختانه امروزه ایمپلنت با کیفیت بالاتری نسبت به سایر روش های پیشین، مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر در حال بررسی ایمپلنت های دندانی هستید یا می خواهید این روش را انجام دهید، به خواندن ادامه دهید.
ایمپلنت چیست؟
در سال 1952 جراح ارتوپد سوئدی Per-Ingvar Branêmark ایمپلنت را اختراع کرد. ایمپلنت دندانی جایگزین پروتز برای دندانهای از دست رفته است. در این روش یک پست تیتانیومی (و یا می توان گفت یک پیچ تیتانیومی) با عمل جراحی در استخوان فک زیر خط لثه بیمار قرار می گیرد. این وسیله جراحی به پایه ای برای دندان های جایگزین تبدیل می شود و عملکردی مشابه ریشه دندان را خواهد داشت.
ایمپلنت دندان و کاشت دندان چیست
فواید ایمپلنت چیست؟
بزرگترین فایده ایمپلنت این است که این روش راه حلی دائمی برای دندان از دست رفته خواهد بود. همچنین، ایمپلنت ها شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارند. غذا خوردن با ایمپلنت های دندانی همان غذا خوردن با دندان های طبیعی است؛ این مسئله، شکایت رایجی است که تمام دارندگان دندان مصنوعی ابراز می کنند. همچنین ایمپلنت های دندانی به عنوان پایه محکمی برای دندان های مصنوعی ثابت یا متحرک عمل خواهند کرد. پیچ با جراحی بدون آسیب زدن به دندان های مجاور (برخلاف بریج)، در داخل استخوان فک قرار می گیرد.
لازم به ذکر است! بیماران بسته به نیاز و سلیقه خود می توانند ایمپلنت تک و یا چندگانه دریافت کنند.
چه عواملی قبل از ایمپلنت باید در نظر گرفته شود؟
- مقدار استخوان فک که در آن کاشت قرار داده می شود.
- کیفیت استخوان فک که در آن کاشت قرار داده می شود.
- محل دندان از دست رفته
- سلامتی بیمار
- اولویت بیمار
هزینه کاشت و ایمپلنت دندان در تهرانپارس نیز حائز اهمیت خواهد بود. این روش گرانترین گزینه نسبت به بریج یا دندان مصنوعی می باشد؛ اما بهترین مزایا را نیز داراست. با این حال، تمامی بیماران کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت نیستند.
لازم به ذکر است! حتما به طوردقیق هزینه درمان را جویا شوید، گاه برخی افراد، هزینه درمان را با هزینه نوع ایمپلنت مورد استفاده یکسان می دانند. این موضوع سبب خواهد شد که پس از ایمپلنت گذاری متوجه افزایش هزینه شوند. بهتر است بدانید! هزینه انجام جراحی، حق دندانپزشک، نوع برند ایمپلنت، شرایط بیمار و بسیاری از مسائل دیگر همگی در این روش قابل محاسبه خواهد بود.
انواع ایمپلنت دندان در تهرانپارس :
در حالی که قبلاً دو نوع ایمپلنت وجود داشت، امروزه فقط از ایمپلنت های اندوستئال (سوراخ شده در استخوان فک) استفاده می شود. ایمپلنت های زیر پریوستئال (در بالای استخوان فک قرار می گیرند) در مقایسه با ایمپلنت های دندانی اندوستیل نتایج طولانی مدت خوبی ندارند.
ایمپلنت های Endosteal
Endosteal به کاشتی گفته می شود که از طریق جراحی مستقیماً در استخوان فک قرار گیرد. ایمپلنت های آندوستئال نتایج طولانی مدتی دارند، زیرا مستقیماً درون استخوان ثابت می شوند.
پس از بهبود ناحیه لثه اطراف، جراحی دوم انجام می شود که در این حالت یک پست (یا به اصطلاح پایه) را به ایمپلنت اصلی (پیچ) متصل می کنند. مرحله بعدی نصب یک دندان مصنوعی (پروتز) بر روی پایه می باشد.
پروتز بسته به آنچه بیمار ترجیح می دهد، می تواند ثابت یا متحرک باشد.
سایر موارد استفاده از ایمپلنت های دندانی چیست؟
به لطف پایداری ایمپلنت های دندانی، آنها می توانند در سایر اقدامات دندانپزشکی نیز کمک کننده باشند. از ایمپلنت می توان برای پشتیبانی یک پروتز متحرک استفاده کرد و در این حالت تناسب راحت تر و ایمن تری را ایجاد نمود. برای مثال:
- تکنیک All-on-4
بیمارانی که به دلیل بیماری لثه قوس فوقانی و یا پایینی یا به دلیل پوسیدگی دندان، تمام دندانهای خود را از دست داده اند، نیز از ایمپلنت بهره مند می شوند. تکنیک All-On-4 از چهار ایمپلنت برای جایگزینی تمام دندانها در یک قوس استفاده می کند. جراح دندانپزشکی ایمپلنت ها را از نظر استراتژیک در مناطقی قرار می دهد که مقدار کافی استخوان قوی پیدا می شود. سپس پروتز در جای خود پیچ خواهد شد. این روش، جایگزینی پایدار دندان را فراهم می کند، اما قابل جابجایی نیست. همچنین استفاده از این نوع ایمپلنت احساس طبیعی تری نسبت به دندان مصنوعی برای بیماران فراهم می کند.
- ایمپلنت های Click-Tite
در بیمارانی که برخی از دندان هایشان باقی مانده و باید کشیده شود، ممکن است بخواهند دندان مصنوعی Click-tite را در نظر بگیرید. در این روش جراح دندانپزشک در زمان کشیدن دندان، ایمپلنت ها را قرار خواهد داد. این درمان باعث کاهش زمان عمل می شود و به فرد این امکان را می دهد که هرچه زودتر دندانهای مصنوعی خود را دریافت نماید. دندان مصنوعی Click-tite به حفظ سلامت و امنیت استخوان فک کمک می کند. ایمپلنت Click-tite همچنین برای تمیز کردن به راحتی برداشته می شوند.
- پیوند استخوان و بالابر سینوسی
بیمارانی که برخی یا تمام دندانهای طبیعی خود را از دست داده اند، ممکن است دچار تحلیل رفتن استخوان شده باشند. تحلیل هنگامی اتفاق می افتد که استخوان فک مکانی که دندانهای آن از دست رفته است با گذشت زمان به عقب جمع شده و حل شود. در این موارد، ممکن است فرد به پیوند استخوان نیاز داشته باشد. در مواردی که به اندازه کافی ارتفاع استخوان در فک بالا وجود نداشته باشد، یا در مواردی که سینوس ها بسیار نزدیک به فک هستند، لیفت سینوس ضروری خواهد بود.
پیوند استخوان و لیفت سینوس در این روش، به حمایت از ایمپلنت های دندانی مورد استفاده کمک خواهد کرد و امکان قرارگیری آنها را فراهم می کند.
- ایمپلنت های دندانی به عنوان لنگر موقت
از ایمپلنت ها همچنین می توان برای اقدامات ارتودنسی استفاده کرد. از مینی ایمپلنت های دندانی برای نقش لنگرگاه موقت (TAD) استفاده می شود. TAD ها کمک می کنند تا دندان ها به موقعیت دلخواه خود منتقل شوند. از آنجا که مینی ایمپلنت ها کوچک و موقتی هستند، پس از انجام اقدامات مورد نظر می توان آنها را از بین برد.
سوالات متداول:
مراحل مشاوره و برنامه ریزی ایمپلنت دندانی چیست؟
جراح دندانپزشکی قبل از انجام هرگونه اقدامی، ناحیه دهانی را، بررسی می کند. در این مرحله از اشعه ایکس، فیلم پانورامیک و یا سی تی اسکن برای ارزیابی بهتر استفاده خواهد شد. همچنین در رابطه با سابقه دارویی و بیماری شخص سوال پرسیده می شود (حتما پزشک خود را از سابقه بیماری و یا دارویی خود مطلع سازید). سپس تیم جراح دندانپزشکی در مورد هزینه ایمپلنت در این زمان با فرد بحث خواهد کرد.
در این مرحله می توانید از بیمه، نحوه پرداخت و هزینه های احتمالی پیشرو جویا شوید.
مرحله اول جراحی ایمپلنت دندان چیست؟
هنگامی که ناحیه با بی حسی موضعی به درستی بی حس شد، اولین مرحله کشیدن دندانهایی است که آسیب دیده اند. در این مرحله، فرد ممکن است به پیوند استخوان آلوئولار نیاز داشته باشید تا پایه استخوانی لازم برای ایمپلنت تضمین شود. در این مرحله ممکن است بسته به شرایط بیمار، دو تا شش ماه دوره ریکاوری در نظر گرفته شود، تا ناحیه مورد نظر به درستی بهبود یابد. با این حال، اگر بافت استخوانی از استحکام کافی برخوردار باشد، به محض کشیدن دندان، مراحل کاشت ایمپلنت می تواند بلافاصله آغاز شوند. امروزه این روش به عنوان کاشت فوری ایمپلنت شناخته شده است.
روش قرار دادن ایمپلنت چگونه است؟
جراح دندان با استفاده از مته مخصوص و سایر ابزارها ایمپلنت دندان (پست تیتانیوم) را درون استخوان قرار می دهد و لثه بخیه زده می شود. پس از آن مجددا تا بهبودی جایگاه ایمپلنت دوره ریکاوری در نظر گرفته خواهد شد. همچنین ممکن است هنگام انتظار برای بهبود جایگزینی دندان های از دست رفته، پروتز موقت دریافت شود. این مسئله صرفاً برای اهداف زیبایی خواهد بود. بهتر است بدانید! زمان ترمیم به کیفیت استخوان بستگی دارد. بهبودی معمولاً بین دو تا شش ماه به طول می انجامد.
دوره بهبودی، به ایمپلنت اجازه می دهد تا با بافت استخوانی ادغام شود.
لازم به ذکر است! برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در مرحله بهبودی، هیچ گونه نیرو و استرسی بر روی کاشت وارد نکنید.
در طی دوره انتظار فرد به یک قرار ملاقات جهت پیگیری نیاز خواهد داشت تا جراح دندانپزشکی بتواند بررسی کند که همه چیز به خوبی پیش می رود. پس از بهبودی، ایمپلنت آزمایش می شود تا از ادغام بافت استخوانی و پیچ اطمینان حاصل شود.
مرحله نهایی ایمپلنت گذاری چیست؟
در صورت موفقیت آمیز بودن، یک مولفه پروتز معروف به اباتمنت با استفاده از پیچ به ایمپلنت دندان متصل خواهد شد تا بدین ترتیب اباتمنت، دندان یا به عبارتی تاج جایگزین را نگه دارد.
بهتر است بدانید! تاج به صورت سفارشی متناسب با دهان فرد ساخته خواهد شد.
خطرات و عوارض بالقوه ایمپلنت دندانی چیست؟
هر نوع جراحی، همیشه نوعی خطر و یا عوارض دارد. برای ایجاد یک برنامه موفق، مهم است که با دقت با جراح دندانپزشکی خود مشورت نمایید. شما عزیزان باید از خود مراقبت کنید تا اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی سالم هستید و تحت عمل جراحی دهان دچار مشکل نخواهید شد. سلامتی همچنین به شما کمک می کند تا سریعتر بهبود یابید.
در صورت داشتن هر یک از موارد زیر به جراح دندانپزشکی خود حتما اطلاع دهید:
- آلرژی
- عفونت
- اختلالات خونریزی
- شرایط پزشکی موجود
همچنین باید هر دارویی را که در حال حاضر مصرف می کنید، به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
میزان موفقیت در روش ایمپلنت دندانی بالاست. اما امکان وجود عوارض زیر نیز وجود دارد:
- عفونت ها
- شکستن ایمپلنت دندان
- ایجاد صدمه به منطقه اطراف
- موقعیت نامناسب کاشت دندان
- عدم کیفیت و یا کمیت استخوان ضعیف
از تمامی این آسیب ها می توان با انتخاب صحیح دندانپزشک متخصص و با تجربه در زمینه ایمپلنت گذاری چشم پوشی کرد.
آیا ناراحتی و یا درد در ایمپلنت دندانی وجود دارد؟
جراح دندانپزشک در ایمپلنت دندان در تهرانپارس از بی حسی موضعی برای بی حس کردن محل کاشت استفاده خواهد کرد. با این حال، هنگامی که اثر ماده بی حسی از بین رفت، به طور معمول نوعی ناراحتی را احساس خواهید کرد. میزان و مدت زمان آن بستگی به فرد خواهد داشت.
در این شرایط به طور معمول داروهای OTC Pain توصیه می شود.
برای اکثر افراد، این احساس شبیه به کشیدن دندان خواهد بود. به شما یک بسته یخ داده می شود تا بلافاصله پس از جراحی در منطقه قرار دهید. استفاده از کیسه آب یخ به کاهش تورم کمک می کند. همچنین جراح دهان و دندان توصیه می کند که درد و تورم اضافی با داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن کنترل شود. اگر عمل جراحی بیشتر به روش تهاجمی باشد، ممکن است جراح برای فرد داروی ضد درد قوی تر و همچنین آنتی بیوتیک و یک محلول شستشوی دهانی تجویز نماید.
مراقبت های پس از انجام ایمپلنت دندانی چیست؟
لثه و استخوان اطراف کاشت جدید ممکن است ملتهب شود. این امر به دلیل نیروهای گزنده بیش از حد روی ایمپلنت اتفاق می افتد. عفونت باکتریایی همچنین می تواند باعث پری ایمپلنتیت شود. پس، از دندان ها و لثه های خود مراقبت کنید. به عبارت دیگر به طور مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. دندانپزشک در هر ملاقات بین روند درمانی بافت های نرم و سخت اطراف را بررسی می کند. اگر رسوبات کلسیفیه سخت تری در اطراف ایمپلنت پیدا شود، دندانپزشک با استفاده از ابزارهای خاص آن را برمی دارد. همچنین در نهایت دندانپزشک می تواند نیش را تنظیم کند تا مطمئن شود که ایمپلنت هیچ نیروی گزنده سنگینی را تحمل نخواهد کرد.
ایمپلنت دندان در تهرانپارس
ایمپلنت دندان در تهرانپارس : مزایای ایمپلنت دندانی چیست؟
انجام ایمپلنت های دندانی مزایای بی شماری دارد. ظاهر کلی فرد بهتر خواهد شد. کسانی که دارای یک دست دندان سالم هستند، تمایل دارند بیشتر لبخند بزنند. لبخند زدن به فرد کمک می کند تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد و این مسئله سلامت روان را نیز ارتقا خواهد داد. همچنین:
- ایمپلنت ها، مانند دندان های واقعی به نظر می رسند و احساس می شوند. این مسئله به بهبود گفتار فرد کمک می کند. دندان مصنوعی می تواند بلغزد اما ایمپلنت در همانجایی که قرار داده می شود، ثابت باقی می ماند.
- با استفاده از بریج که از دندان پشتیبانی می کند، نیاز به تراش برخی دیگر از دندان های فرد خواهد بود؛ اما ایمپلنت های دندانی برای حمایت از کاشت، نیازی به تغییر دندان در مجاورت خود ندارند.
- ایمپلنت های تکی، دسترسی به بین دندان ها را نیز آسان می کنند که این موضوع باعث بهبود بهداشت دهان خواهد شد.
- ایمپلنت دندان تهرانپارس با مراقبت مناسب یک عمر ماندگاری خواهد داشت.
- هیچ چسب نامرتبی برای نگه داشتن ایمپلنت لازم نیست.